German for Toggles
4 dicke Schweinekotelett (4 Thick Pork Chops)
2 EL Butter (2 T. Butter)
n. B. Öl (some oil)
125 ml Schlagsahne (Obers) (1/2 cup extra heavy whipping cream)
150 g Gorgonzola (not quite 6 oz. gorgonzola)
Salz und Pfeffer (salt and pepper)
Die Koteletts auf beiden Seiten in Öl knusprig braten, aber nicht zu heiß, der Bratsatz soll nicht verbrennen. Das Fleisch aus der Pfanne nehmen und warm stellen. Das Öl weggießen und den Bratsatz mit einem Stück Butter ablösen, mit Obers aufgießen, den klein geschnittenen Gorgonzola dazu geben und rühren, bis er geschmolzen ist. Die Sauce mit Salz und Pfeffer abschmecken und die Koteletts wieder hineinlegen.
Sear the pork chops on both sides in the oil, but not too hot. Cook just through. Remove and keep warm. Tip any oil out but don't clean the pan. Scrape the butter together with the crust left in the pan, pour in the cream and finely chopped gorgonzola and stir until melted. Add salt and pepper to taste (American gorgonzola is probably so salty, you won't need any salt).
Serve the chops on an appropriate noodle with the sauce poured over it.
Like most German recipes, good and heavy on the fat. No eggs!
4 dicke Schweinekotelett (4 Thick Pork Chops)
2 EL Butter (2 T. Butter)
n. B. Öl (some oil)
125 ml Schlagsahne (Obers) (1/2 cup extra heavy whipping cream)
150 g Gorgonzola (not quite 6 oz. gorgonzola)
Salz und Pfeffer (salt and pepper)
Die Koteletts auf beiden Seiten in Öl knusprig braten, aber nicht zu heiß, der Bratsatz soll nicht verbrennen. Das Fleisch aus der Pfanne nehmen und warm stellen. Das Öl weggießen und den Bratsatz mit einem Stück Butter ablösen, mit Obers aufgießen, den klein geschnittenen Gorgonzola dazu geben und rühren, bis er geschmolzen ist. Die Sauce mit Salz und Pfeffer abschmecken und die Koteletts wieder hineinlegen.
Sear the pork chops on both sides in the oil, but not too hot. Cook just through. Remove and keep warm. Tip any oil out but don't clean the pan. Scrape the butter together with the crust left in the pan, pour in the cream and finely chopped gorgonzola and stir until melted. Add salt and pepper to taste (American gorgonzola is probably so salty, you won't need any salt).
Serve the chops on an appropriate noodle with the sauce poured over it.
Like most German recipes, good and heavy on the fat. No eggs!